Rakstos

Drukāt

Garciemieši dāvina skolēniem pieturu un senioriem atpūtas vietu

.

Garciems pietura 800Biedrība "Garciemieši" sadarbībā ar Carnikavas novada domi ir īstenojusi jau sen pelnītu dāvanu Garciema skolēniem, kas mācās Carnikavas pamatskolā un izmanto skolas autobusu.
 
Līdz šim Garciema un Mežciema skolēni no rītiem, lai sagaidītu skolas autobusu, pulcējās Mežciema un Palejas ielas krustojumā. Tur ir intensīva satiksme, jo iedzīvotāji dodas uz savām darbavietām, bet kravas automobiļi piegādā preces vietējam veikalam. Pulcēšanās uz ielas, kur pagaidām nav trotuāru vai citas gājējiem drošas vietas, bērniem bija bīstama. Savukārt, ja bija lietus, sniegs vai pūta stiprs vējš, skolēniem nebija, kur patverties. Tādēļ biedrība "Garciemieši" nolēma, ka Carnikavas pamatskolniekiem ir nepieciešama droša, apgaismota un no nokrišņiem pasargāta pietura, kur no rītiem sagaidīt skolas autobusu.
 
Iespēja piesaistīt pašvaldības finansējumu pieturas izbūvei sniedza biedrības "Garciemieši" pozitīvi novērtētais projekta pieteikums 2015. gada konkursā „Sabiedrība ar dvēseli". Rezultātā Mežciema ielā pie Palejas ielas ir uzstādīta pietura ar soliņu un atkritumu urnu, kas ir skolas autobusa jaunā pieturvieta, un ļauj skolēniem droši sagaidīt autobusu, kā arī tajā iekāpt, neapgrūtinot satiksmi Mežciema ielā. Pārējā dienas laikā pieturu aicināti izmantot Garciema seniori, lai vajadzības gadījumā atpūstos pa ceļam uz vilcienu vai jūru.
 
Projekta vadītāja bija biedrības "Garciemieši" pārstāve S.Brakovska, bet pieturas izgatavošanu un uzstādīšanu veica kalngalieša J.Kuzņecova uzņēmums SIA "Kalnpriede". Projekta kopējās izmaksas ir EUR 994,31, no tiem EUR 745,75 EUR ir Carnikavas novada domes līdzekļi un EUR 248,56 – biedrības "Garciemieši" finansējums.
 
Dzivo zali logo
 
Biedrība "Garciemieši"
Share on Facebook Tweet