Rakstos

Drukāt

Palīdzēs novadā attīstīt sociālo uzņēmējdarbību

.

Soc uzn projekts bilditeNo šī gada jūnija līdz augustam biedrība „Nākotnes iela" īsteno projektu „Carnikavas novada sociālo grupu apmācība sociālās uzņēmējdarbības jomā un praktisku biznesa modeļu izstrāde". Projekts tiek realizēts Carnikavas novada pašvaldības finansēto 2015. gada projektu konkursa "Sabiedrība ar dvēseli" ietvaros.
 
Projekta mērķis ir nodrošināt uzņēmējdarbības pamatu apguvi jauniešiem, pensionāriem, sociālā riska un citām ieinteresētajām iedzīvotāju grupām, piedāvājot savstarpēju komunikāciju un lietderīgu un interesantu laika pavadīšanas iespēju. Rīkotāji cer, ka šīs zināšanas būs lietderīgas praktiskā sociālās uzņēmējdarbības modeļu īstenošanā.
 
Projekta ideja – izpētīt katras sociālās grupas pieprasījumu pēc dažādiem pakalpojumiem un piedāvājumu, bet pēc tam izstrādāt biznesa modeli, kā šo pieprasījumu un piedāvājumu savienot.
 
Projekta veicēji tā īstenošanas laikā vēlas:
1. noskaidrot un precizēt katras sociālās grupas vajadzības saņemt dažādus pakalpojumus;
2. noskaidrot katras sociālās grupas rīcībā esošos resursus un prasmes, un iespēju tos izmantot sociālās uzņēmējdarbības jomā;
3. izveidot dzīvotspējīgu sociālās uzņēmējdarbības modeli, kas turpinātu darboties arī pēc projekta pabeigšanas.
Paredzams, ka jauniešiem projekts nodrošinās aktīvu darbošanos, uzņēmējdarbības iemaņu attīstīšanu, kā arī iespēju gūt ienākumus. Pensionāriem – palīdzību un atbalstu dažādos mājas darbos, komunikāciju ar citiem cilvēkiem, kā arī iespēju saņemt papildu ienākumus, pārdodot, piemēram, izaudzēto vai kā citādi izgatavoto. Savukārt bezdarbniekiem tā būs iespēja iesaistīties sociālās aktivitātēs, apgūt uzņēmējdarbības pamatus, gūt papildu ienākumus.
 
Tie, kuri vēlas piedalīties projektā, ir lūgti aizpildīt pieteikuma anketu ŠEIT.
 
Vairāk informāciju par projektu un pieteikšanos var saņemt, zvanot pa tālruni 29420453 Artai.
 
A.Deniņa
 
Dzivo zali logo
Share on Facebook Tweet