Rakstos

Drukāt

Pie Laveru ezera izveidots atpūtas parks bērniem

.

Laveru ezersLaveru ezera pludmale ir iecienīta atpūtas vieta ģimenēm ar bērniem, un šopavasar blakus jau labiekārtotajai pludmalei ir iekārtots Piedzīvojumu parks pašiem mazākajiem atpūtniekiem.
 
Līdzās atpūtai ūdenī bērniem pie Laveru ezera tagad ir iespēja arī aktīvi darboties, vienlaikus attīstot savu kustību koordināciju, līdzsvaru, spēku, veiklību un citas fiziskās īpašības.
 
Piedzīvojumu parku izgatavoja un uzstādīja SIA "Rekta", kas specializējies dažādu koka konstrukciju būvē un apsaimniekošanā, kā arī atrakciju parku izveidē. Uzņēmums ir izveidojis dažādas atpūtas vietas ģimenēm, un viena no tām ir "Laimīgās zemes Gaisa takas" Tērvetes dabas parkā.
 
Piedzīvojuma parks izveidots, nodibinājumam "Sautiņi" piedaloties publisko un privāto partnerību biedrības "Sernikon" projektu konkursā, kurā tika atbalstīts projekts par Lavera ezera pludmales pilnveidošanu, lai dažādotu un papildinātu tūrisma un rekreācijas iespējas novadā. Projekta kopējās izmaksas ir EUR 1105,66, no kurām 90% jeb EUR 995,09 ir publiskais finansējums.
 
Atgādinām, ka Laveru ezers ir privāts ezers, taču peldvietas zonā ir nodrošināta bezmaksas publiska piekļuve peldēšanai, un iedzīvotāji var izmantot piekrasti atpūtai, rekreācijai, kā arī pastaigām. Jebkāda cita veida ezera vai piekrastes izmantošana jāsaskaņo ar īpašnieku K.Grantskalnu (tālr. 26126700).
 
Lūgums neatstāt savas atvases bez uzraudzības, kā arī informēt bērnus par drošības noteikumiem Piedzīvojuma parka un peldvietas apmeklējuma laikā. Apmeklētāji paši ir atbildīgi par savu veselību un dzīvību. Tāpat aicinām atpūtniekus būt atbildīgiem pret vidi, citiem apmeklētājiem un sevi, nepiesārņojot un dabā neatstājot atkritumus.
 
Sernikon   EZivsaimniecibas fonds logo 300   ES ar projektu lidzfinanse
 
G.Ulme
Share on Facebook Tweet