Rakstos

Drukāt

Novadā bibliotēkā uzstādīti seši jauni datorkomplekti un multifunkcionālā drukas iekārta

.

WifiĪstenojot Carnikavas novada pašvaldībā Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta „Jaunu publisko interneta pieejas punktu izveide un esošā publiskā interneta pieejas punkta attīstība Carnikavas novadā", ir sasniegts viens no tā mērķiem - Carnikavas novada bibliotēkas vajadzībām ir iegādāti un uzstādīti 6 datorkomplekti ar atbilstošu programmatūru, kā arī viena multifunkcionālā iekārta, kas nodrošina melnbaltu un krāsainu A4 un A3 formāta dokumentu kopēšanas, drukāšanas un skenēšanas iespējas.
 
Projekta ietvaros Carnikavas pamatskolā ir izveidots publisks interneta pieejas punkts ar pieeju datortehnikai - tajā nodrošināta pieeja vienam datoram, kā arī radīta iespēja veikt melnbaltu A4 un A3 formāta dokumentu kopēšanas, drukāšanas un skenēšanas darbus. Tāpat ir izveidota bezvadu interneta zona, kas darbojas skolas vestibilā.
 
Projekta mērķis ir paplašināt piekļuves iespējas internetam dažādām sabiedrības grupām Carnikavas novada teritorijā, pilnveidojot publisko interneta pieejas punktu Carnikavas novada bibliotēkā, izveidojot jaunu publisko interneta pieejas punktu ar pieeju datortehnikai Carnikavas pamatskolā un kopumā četras bezvadu interneta zonas Carnikavas un Kalngales ciemos. Projekta aktivitātes tiek īstenotas, lai nodrošinātu iespējami plašu piekļuvi publiskās pārvaldes un komercsabiedrību piedāvātajiem elektroniskajiem pakalpojumiem un informācijai, tādējādi nodrošināt iedzīvotāju iekļaušanos sabiedrības sociālajos, ekonomiskajos un kultūras procesos un uzlabotu viņu dzīves kvalitāti.
 
Projekta "Jaunu publisko interneta pieejas punktu izveide un esošā publiskā interneta pieejas punkta attīstība Carnikavas novadā" Nr. 3DP/3.2.2.2.0/14/IPIA/VRAA/030 kopējās attiecināmās izmaksas ir 10 703,98 EUR, bet ERAF finansējums 9 098,38 EUR.
 
ERAF visilogo
Foto: Thegardensicehouse.pointstreaksites.com
 
V.Zinkevičs
Share on Facebook Tweet