Rakstos

Drukāt

Ar eksāmenu noslēdzas pašvaldības organizētie latviešu valodas kursi cittautiešiem

.

EksamensMaijā latviešu valodas eksāmenu kārtoja mūsu novada cittautieši, kuri kopš pagājušā gada oktobra bez maksas apguva latviešu valodu pašvaldības organizētajos kursos Carnikavā un Kalngalē pedagogu Veras Jaujas un Intas Kalniņas vadībā. Kursu dalībnieki nostiprināja gan teorētiskās zināšanas, gan pilnveidoja runas prasmi.
 
Pasniedzēja V.Jauja stāsta, ka Kalngales grupas nodarbībās šoreiz īpaša uzmanība tika pievērsta darbības vārdiem, un arī noslēguma pārbaudījumā kursantiem bija uzdevumi par to locīšanu. "Kursu dalībnieku zināšanas ir pietiekamas, lai viņi varētu kārtot valsts valodas eksāmenu. Šādu vēlmi izteikuši trīs grupas dalībnieki," norāda pasniedzēja.
 
Savukārt I.Kalniņa Carnikavas grupas audzēkņiem organizēja noslēguma pārbaudījumu par visu kursu laikā apgūto mācību vielu, un cittautieši eksāmenā demonstrēja gan rakstīšanas un lasīšanas, gan klausīšanās prasmes. Trīs kursanti arī no šīs grupas plāno kārtot valsts valodas eksāmenu, lai saņemtu apliecinājumu par latviešu valodas prasmēm.
 
Kopumā kursanti atzīst, ka pozitīvi vērtē iespēju bez maksas apgūt latviešu valodu, lai sekmīgāk integrētos novadā, un labprāt turpinātu to turpinātu.
 
Foto: Kinindia.net
 
Informāciju sagatavoja:
Elita Lecko
Share on Facebook Tweet