Rakstos

Drukāt

Pasargā sevi no HIV!

.

HIV seminars 800Carnikavas novadā šobrīd ir reģistrēti astoņi ar HIV vīrusu inficēti cilvēki no 7000 novada iedzīvotājiem, un tā Latvijas mērogā ir augsta HIV inficēto izplatība. Kopumā Latvijā reģistrēti 6379 ar HIV vīrusu inficētie, no kuriem 1576 jau ir AIDS pacienti, un tas ierindo mūsu valsti 2. vietā jaunatklāto HIV gadījumu un 1. vietā AIDS pacientu skaita ziņā Eiropas Savienībā.
 
HIV pozitīva diagnoze ir spriedums cilvēka veselībai visas turpmākās dzīves garumā. Diemžēl tā var būt arī apdraudējums citiem cilvēkiem, ja inficētā persona neievēro drošības pasākumus vai ja cilvēki nezina, kā sevi pasargāt no inficēšanās ar HIV.
 
Ar Carnikavas novada domes atbalstu, kas iegūts, piedaloties 2015. gada projektu konkursā „Sabiedrība ar dvēseli", biedrība „DIA+LOGS"– atbalsta centrs visiem, kurus skar HIV/AIDS – varēja projekta „Esi zinošs un pasargā sevi" ietvaros mūsu novadā sarīkot izglītojošu semināru par HIV/AIDS problēmu.
 
28. augustā biedrības „DIA+LOGS" mācību centra „Izaugsme" speciālisti Carnikavas pamatskolas skolotājiem novadīja izglītojošo semināru „HIV/AIDS infekcijas riski, izplatība un profilakse; jautājumu aktualitāte mācību procesā". Pateicoties Carnikavas pamatskolas direktora S. Čevera atsaucībai un pedagogu izpratnei par šīs problēmas aktualitāti, seminārs pulcēja 25 dalībniekus, kas ir pat vairāk, kā dažā labā lielā Latvijas skolā, kur biedrības speciālisti ir vadījuši apmācības. Vērojot lielo interesi, atbildot uz jautājumiem un sniedzot padziļinātus skaidrojumus, guvām pārliecību, ka pēc šī semināra pedagogi kompetenti aktualizēs HIV/AIDS jautājumus mācību procesā, kas ir tik būtiski mūsu jaunatnei.
 
Pateicamies visiem 25 pedagogiem, kas piedalījās seminārā, par patieso ieinteresētību un atsaucību, un pozitīvo novērtējumu, ko saņēmām pēc semināra. Esam īpaši gandarīti, ka pedagogi atzina – iegūtās jaunās zināšanas un pieredze dod drosmi runāt ar skolēniem par HIV/AIDS tēmu.
 
Saskaņā ar skolotāju ieteikumiem esam apkopojuši tematus, par kuriem vajadzētu stāstīt jaunajai paaudzei mūsu projekta nākamajā seminārā, kuru šī gada novembrī piedāvāsim skolēnu auditorijai.
 
Ja jums ir jautājumi vai interese par šādām apmācībām, rakstiet mums: .
 
Aprakstu sagatavoja
Ruta Kaupe,
Valdes priekšsēdētāja,
DIA+LOGS
 
Pasākums notiek Carnikavas novada pašvaldības
2015.g. finansēto projektu „Sabiedrība ar dvēseli" ietvaros
 
Dzivo zali logo
Share on Facebook Tweet