Rakstos

Drukāt

Carnikavā dibina katoļu draudzi

.

Dibinasana1 800Šī gada 18. februārī Sociālā dienesta telpās pulcējās katoļticīgie, lai Carnikavā dibinātu atsevišķu draudzi. Pirmais sadraudzības vakars iesākās ar kapelāna Raimonda Krasinska vadīto svētbrīdi. Tad tika ievēlēta draudzes padome un revīzijas komisija, kā arī sagatavots lūgumraksts Rīgas arhidiecēzes arhibīskapam Zbigņevam Stankevičam par draudzes dibināšanu Carnikavā.
 
„Carnikavas novada katoļticīgie šobrīd dievkalpojumus apmeklē Kadagā, Saulkrastos vai Rīgas dievnamos, tāpēc ir sapnis par baznīcas celtniecību arī Carnikavā un ikviens ir aicināts vienoties lūgšanā, lai šī iecere piepildās," teic kapelāns Raimonds Krasinskis. Jaunajai draudzei plānots dod nosaukumu – Carnikavas Jāņa Pāvila II Romas katoļu draudze.
 
„Tas ir ļoti pozitīvi, ka iedzīvotāji pulcējas ar skaistu un cēlu mērķi – Carnikavā izveidot savu baznīcu. Vēsturiski Carnikavas centrs kādreiz bija Siguļos, tur šobrīd notiek atjaunošanas darbi pie luterāņu baznīcas. Lai novadniekiem izdodas izveidot draudzi un baznīcu arī Carnikavā," saka novada domes priekšsēdētāja Daiga Jurēvica. Nākamā jaunās katroļu draudzes pārstāvju tikšanās plānota 20. martā.
 
S.Baltruka
Share on Facebook Tweet