Rakstos

Drukāt

Policija aicina vasarnīcu īpašniekus veikt drošības pasākumus

.

pludmale 500Tuvojoties siltās sezonas beigām, vasarnīcu īpašumi kļūst arvien mazāk blīvi apdzīvoti. Pašvaldības policija atgādina, ka pirms došanās mājup, jāveic pāris drošības pasākumi, kā arī jāsakopj piederošais īpašums.
 
Lai svešas personas nevarētu iekļūt jums piederošajā īpašumā, pirms došanās prom ir jāpārbauda, vai logi un durvis ir aizvērtas, kā arī noslēgtas ar drošām slēdzenēm. Pēc iespējas jāvienojas ar kaimiņiem, ka viņi ziņos kā jums, tā pašvaldības policijai par aizdomīgām personām pie jūsu īpašuma vai citām nestandarta situācijām.
 
Pašvaldības policijas priekšniece Elīna Klindžāne uzsver, ka, tieši pateicoties kaimiņu vērībai, iepriekš aizturētas vairākas personas par mēģinājumiem izdarīt zādzības privātīpašumos.
 
Veicot patrulēšanu dārzkopības kooperatīvu teritorijās, pašvaldības policija ir pamanījusi, ka bieži vasarnīcu īpašnieki ir devušies projām, pagalmos atstājot dažādus krāsainā metāla priekšmetus (spaiņus, vannas, dārza rīkus, caurules utt.). To atstāšana redzamās, nenoslēgtās vietās, var ieinteresēt kādu šīs mantas piesavināties.
 
Tāpat pašvaldības policija informē, ka nekustamais īpašums ir jākopj ne vien tajos brīžos, kad tur atrodaties, bet gan visa gada garumā, un nekustamā īpašuma īpašnieks ir atbildīgs par īpašuma sakoptību (arī par zāles pļaušanu, lai novērstu kūlas veidošanos).
 
Carnikavas novada pašvaldības policija
Share on Facebook Tweet