Rakstos

Drukāt

Mazie pētnieki Carnikavā meklē meteorītu

.

Mazais petnieks 800No 17. – 21. jūnijam Carnikavā norisinājās tematiskā dienas nometne „Mazais pētnieks", kuras ietvaros bērni vecumā no 6 līdz 10 gadiem pētīja un atrada „noslēpumaino meteorītu", kas pēc vietējām ziņām bija meklējams Carnikavas novada teritorijas apkaimē.
 
Šo nometni ar Carnikavas novada domes līdzfinansējumu un pašvaldības atbalstu organizēja SIA „Cherry" pārstāve Kristīne Kroma kopā ar pedagogiem Artu Laveiķi, Lieni Krūmiņu un Elīnu Strodi.
 
Nometnē bērni tika iepazīstināti ar galveno uzdevumu – kopīgu meteorīta meklēšanu, dodoties pirmajā ekspedīcijā Carnikavas mežu apkaimē. Pēc labi padarīta darba dalībnieki veiksmīgi nonāca līdz meteorīta atlieku pirmajām pēdām un uzsāka atrastā meteorīta lausku pētīšanu, kā arī to uzbūves izzināšanu. Ekspedīcijas laikā bērni devās piedzīvojumiem bagātā pārgājienā, piedalījās radošās izklaidēs un sportiskos pārbaudījumos, kā arī devās laivu braucienā pa Gaujas upi līdz ietekai jūrā.
 
Ar dažādu zinātnisku metožu palīdzību nometnes pētnieki nonāca pie secinājuma, ka meteorīts Carnikavas novada apkaimē nemaz nav nokritis, jo pēc izpētes rezultātā gūtajām atziņām tas atrodas citā vietā, iespējams, ne Latvijā, bet ārpus tās robežām. Paralēli galvenajam uzdevumam nometnes laikā bērniem arī bija iespēja darboties radošajās darbnīcās, izgatavojot dažādus krāsu materiālus un pārsteigumus vecākiem.
 
Organizētāji parūpējās par to, lai nometne sniegtu ne tikai praktiskas zināšanas par dabu un tās ģeogrāfiskajiem elementiem, visuma uzbūvi un meteorītu savdabīgo pārvietošanos, bet arī raisītu interesi un attīstītu teorētiskās prasmes ekspedīciju norisē un pētniecībā.
 
SIA „Cherry" nometnes organizētāja K.Kroma un nometnei piesaistītie pedagogi ir ļoti pateicīgi Carnikavas novada domei par atbalstu, kā arī mazajiem nometnes dalībniekiem un viņu vecākiem par ieguldījumu un pilnvērtīgi pavadīto laiku, kā rezultātā iegūtas jaunas zināšanas un prasmes.
 
SIA „Cherry" komanda
Share on Facebook Tweet