Rakstos

Drukāt

No 1.augusta par atkritumu apsaimniekošanu jāmaksā krietni mazāk

.

atkritumu apsaimniekotajsSaskaņā ar domes lēmumu, kas pieņemts šī gada 19.jūnijā, Carnikavas novadā ar 1.augustu stājas spēkā jauns sadzīves atkritumu apsaimniekošanas tarifs, un turpmākos piecus gadus sadzīves atkritumu apsaimniekošanu mūsu novadā nodrošinās SIA „Vides pakalpojumu grupa".
 
Šī gada 31.maijā saskaņā ar atklātā konkursa „Sadzīves atkritumu apsaimniekošana Carnikavas novada administratīvajā teritorijā" iepirkumu procedūras rezultātiem tika noslēgts līgums ar minēto uzņēmumu.
 
Uzņēmums SIA „Vides pakalpojumu grupa" uzvarēja konkursā, jo par pakalpojumu piedāvāja zemāko cenu –3,68 Ls/m3 bez PVN.
 
Tas nozīmē, ka, sākot no 1.augusta, Carnikavas novada iedzīvotājiem par vienu kubikmetru sadzīves atkritumu izvešanu būs jāmaksā mazāk – 4,45 Ls/m3 ( ar PVN). Līdz šim par 1 m3 sadzīves atkritumu novadniekiem bija jāmaksā 5,70 Ls/m3 (ar PVN).
 
Pašvaldības aģentūra „Carnikavas Komunālserviss" informē, ka saistībā ar atkritumu apsaimniekotāju maiņu, pakalpojuma sniegšana netiks pārtraukta, taču iepriekš noslēgtie līgumi pārejas periodā būs jāpārslēdz ar jauno apsaimniekotāju SIA „Vides pakalpojumu grupa".
 
Publicējam biežāk uzdotos jautājumus un atbildes saistībā ar jauno atkritumu apsaimniekotāju:
- Kad, kā un kur ir iespējams noslēgt līgumu ar jauno atkritumu apsaimniekotāju SIA „Vides pakalpojumu grupa"?
Jauno atkritumu apsaimniekošanas līgumu var noslēgt vairākās vietās:
1. Aizpildot elektronisko pieteikumu SIA „Vides pakalpojumu grupa" mājas lapā: ŠEIT
 
- Jaunos līgumus var noslēgt aģentūrā „Carnikavas Komunālserviss" (Stacijas ielā 7, Carnikava) 1.stāvā pie SIA „Vides pakalpojumu grupa" pārstāvja katru pirmdienu un ceturtdienu no plkst. 8:30 – 12:00 un 12:30 – 17:30. 
 
- Jaunos līgumus var noslēgt arī SIA „Vides pakalpojumu grupa" biroja ēkā, Klientu nodaļā, Spilves ielā 8b (1.stāvā), Rīgā darba dienās no plkst. 8:30 – 17:00.
 
- Uz cik ilgu laiku tiks noslēgts jaunais atkritumu apsaimniekošanas līgums?
Jaunais atkritumu apsaimniekošanas līgums ar SIA „Vides pakalpojumu grupa" tiks noslēgts uz 5 gadiem.
 
- Vai būs iespējams noslēgt līgumu ar jauno apsaimniekotāju pēc 1.augusta un atkritumu izvešanas pakalpojums netiks pārtraukts?
Šādā gadījumā atkritumu izvešanas pakalpojums netiks pārtraukts, situācija tiks risināta, un būs iespējams noslēgt jauno atkritumu apsaimniekošanas līgumu, tomēr „Vides pakalpojumu grupa" aicina jaunos līgumus noslēgt savlaicīgi.
 
- Vai ir iespēja iegādāties arī trafaretos atkritumu maisus?
Trafaretos atkritumu maisus ir iespējams iegādāties pie jaunā apsaimniekotāja SIA „Vides pakalpojumu grupa", kā arī pašvaldības aģentūrā „Carnikavas Komunālserviss".
 
Ar citiem neskaidriem jautājumiem iespējams vērsties „Carnikavas Komunālservisā" (Stacijas 7, Carnikava), tālr. 67993705 vai SIA „Vides pakalpojumu grupa" biroja ēkā, Klientu nodaļā, Spilves ielā 8b (1.stāvā), Rīgā, tālr. 28658000, 67461592.
 
S.Baltruka
Share on Facebook Tweet