Rakstos

Drukāt

20. maijā darbu sāk EP vēlēšanu iecirkņi

.

Iepriekseja balsosanaKārtējās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas Latvijā notiks sestdienā, 2019. gada 25. maijā. Latvija šajās vēlēšanās ir viens vēlēšanu apgabals, un EP no Latvijas būs jāievēl astoņi deputāti. Vēlēšanu iecirkņi šodien, 20. maijā, sāk darbu, lai vēlētājiem būtu iespēja iepazīties ar kandidātu sarakstiem. Carnikavas novadā darbosies trīs vēlēšanu iecirkņi -  Carnikavā, Kalngalē un Gaujā.
 

Iecirkņu adreses:
Nr. 960 BRĪVĀ LAIKA PAVADĪŠANAS CENTRĀ "KADIĶIS" Cīruļu ielā 10, Kalngalē,
Nr. 779 CARNIKAVAS NOVADA PAMATSKOLĀ Nākotnes ielā 1, Carnikavā,
Nr. 970 GAUJĀ, "Ievas", Gauja (pie stacijas “Gauja)”.

20. maijā iecirkņi darbosies plkst. 17.0020.00, 21. maijāplkst. 9.0012.00.
Eiropas Parlamenta vēlēšanās visos iecirkņos ir iespēja balsot iepriekš – to var izdarīt trīs dienas pirms vēlēšanu dienas dažas stundas dienā:
- trešdien, 22. maijā: plkst. 17.00 – 20.00,
- ceturtdien, 23. maijā: plkst. 9.00 – 12.00,
- piektdien, 24. maijā: plkst. 10.00 – 16.00.
Balsojot iepriekš citā iecirknī, jārēķinās ar ilgāku laiku, kas būs jāpavada iecirknī, jo iecirkņa darbinieks pirms vēlēšanu materiālu izsniegšanas sazināsies ar vēlētāja iecirkni, lai pārliecinātos, ka vēlētājs jau nav nobalsojis.

Vēlēšanu dienā, sestdien, 25.maijā iecirkņi strādās no plkst. 7.00 līdz 20.00. Vēlēšanu dienā balsot iespējams savā reģistrētajā iecirknī. Savu vēlēšanu iecirkni varat noskaidrot Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes pa pastu izsūtītajos paziņojumos. Ja neesat saņēmis paziņojumu, savu vēlēšanu iecirkni var noskaidrot Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes e-pakalpojumā “Vēlēšanu iecirkņa noskaidrošana" vai pa tālruni 67049999. Ierodoties iecirknī, jāuzrāda pase vai personas apliecība un jādodas pie reģistrācijas galda, kur ir norāde ar jūsu kārtas numuru vēlētāju sarakstā.

Tiesības piedalīties EP vēlēšanās ir Latvijas pilsoņiem un citu ES dalībvalstu pilsoņiem, kuri uzturas mūsu valstī, ir reģistrēti Latvijas Iedzīvotāju reģistrā un Latvijas vēlētāju reģistrā. Lai piedalītos vēlēšanās, vēlētājam vēlēšanu dienā jābūt vismaz 18 gadus vecam.

Vēlētāju uzskaitei EP vēlēšanās lieto iepriekš izveidotus vēlētāju sarakstus. Katrs vēlētājs ir reģistrēts noteiktā iecirknī, kurā jābalso vēlēšanu dienā. Sākotnēji vēlētāji tiek iekļauti reģistrētajai dzīvesvietai atbilstošajā iecirknī, bet no 2019. gada 16. marta līdz 7. maijam bija iespēja iecirkni mainīt.

No 20. maija līdz vēlēšanu dienai, 25. maijam, vēlētāji, kuri veselības stāvokļa dēļ nevar nokļūt vēlēšanu iecirknī, varēs pieteikt balsošanu savā dzīvesvietā. Vairāk informācijas ŠEIT

Share on Facebook Tweet