Rakstos

Drukāt

Aicina pievienoties zemessardzei

.

1 RBDE emblema CARNIKAVAZemessardzes 1. Rīgas brigāde aicina Carnikavas novada iedzīvotājus kļūt par zemessargiem savai dzīvesvietai vistuvākajā - 19. kaujas nodrošinājuma bataljonā -, lai krīzes vai kara gadījumā aizstāvētu savas ģimenes locekļus un tuviniekus, savas mājas un visu novadu.

2018. gada janvārī stājās spēkā jaunā Nacionālo bruņoto spēku un Zemessardzes struktūra, kurā tagad ir četras reģionāli izvietotas Zemessardzes brigādes. Galvaspilsētā atrodas Zemessardzes 1. Rīgas brigāde, un pa vienai brigādei - Kurzemē, Latgalē un Vidzemē. 1.Rīgas brigādes sastāvā ir Studentu kājnieku bataljons, 17. kaujas atbalsta bataljons, 19. kaujas nodrošinājuma bataljons, kā arī divi jauni bataljoni - Rīgā (13.kājnieku bataljons) un Bauskā (53.kājnieku bataljons).

Dienests Zemessardzē katram zemessargam dod iespēju pilnveidot sevi, uzlabot fizisko sagatavotību, aktīvi un saturīgi pavadīt brīvo laiku, iepazīt jaunus cilvēkus, iegūt domubiedrus un dibināt noderīgus sadarbības kontaktus ar citiem zemessargiem. Zemessargi piedalās mācībās ne tikai Latvijā, bet arī var doties ārvalstu komandējumos, kur mācās un trenējas kopā ar sabiedroto valstu karavīriem un zemessargiem.
 
Dienesta laikā zemessargs par valsts līdzekļiem apgūst dažādas militārās specialitātes, piemēram, sakarnieka, snaipera, izlūka, prettanku ieroča operatora, sanitāra, ložmetējnieka, militārā transporta autovadītāja, spridzinātāja, radiostaciju operatora un citas. Zemessargi arī apgūst kaujas iemaņas, topogrāfiju un orientēšanos, ieroču mācību utt. Par dienesta pienākumu izpildi un dalību mācībās katrs zemessargs saņem kompensāciju - 36 eiro dienā.
 
Tā kā dienests Zemessardzē un aizsardzības vajadzības ir ļoti daudzveidīgas, katra zemessarga civilā izglītība un profesionālā pieredze ir noderīga dažādu uzdevumu veikšanai. Tāpēc iestāties Zemessardzē tiek aicināti jebkuru profesiju pārstāvji.

Zemessardzē uzņem 18 – 55 gadus vecus Latvijas Republikas pilsoņus bez sodāmības vai apsūdzībām par nozieguma izdarīšanu. Uz kandidātiem attiecas vairāki citi ierobežojumi, ar kuriem var iepazīties Zemessardzes mājas lapā: www.zs.mil. Vairāk informācijas par Zemessardzes 1.Rīgas brigādi: www.zs.mil.lv > ZS vienības > Zemessardzes 1.Rīgas brigāde.

Lai iestātos Zemessardzes 1. Rīgas brigādē, zvaniet vai sūtiet īsziņu uz tālruni 25451299, rakstiet uz e-pastu: .
Share on Facebook Tweet