Rakstos

Drukāt

22. februārī aicina Carnikavā ziedot visu grupu asinis

.

Donori 60022. februārī Carnikavas tautas namā "Ozolaine" (Jūras ielā 1) tiek organizēta Donoru diena – no plkst. 10.00 līdz 13.00 ziedot asinis aicināti visu asinsgrupu donori.
 
Iesaistoties asinsdonoru kustībā, katram ir iespēja palīdzēt nelaimē nonākušajiem, kam nepieciešamas asinis. Viena asins deva var izglābt ceļu satiksmes negadījumā cietušo, pacientu ar apdegumiem, kā arī palīdzēt vēža slimniekam.
 
Katrs asins un asins komponentu donors gūst morālu gandarījumu, saņem izziņu par asins testēšanas rezultātiem (pēc pieprasījuma), uzkodu komplektu, kā arī pēc asins ziedošanas 4,27 eiro kompensāciju zaudētā asins apjoma atjaunošanai (kompensāciju donoriem izmaksā bezskaidras naudas pārskaitījuma formā uz donora norādīto kontu). Tāpat donors iegūst izziņu par asins nodošanu, ko iesniedzot darba devējam, var saņemt apmaksātu brīvdienu. Gada laikā (365 dienu laikā) ziedojot asinis trīs vai vairāk reizes, donors saņem Donora privilēģiju karti, kas dod iespēju saņemt dažādas atlaides. Donoram jābūt līdzi personu apliecinošam dokumentam (pasei vai ID kartei) un bankas konta numuram. Aicinām iesaistīties un palīdzēt!
 
Valsts asinsdonoru centrs
Share on Facebook Tweet