Rakstos

Drukāt

Aicina ziņot par maluzvejniekiem Gaujā

.

Lasis narsts"Gaujas ilgtspējīgas attīstības biedrība" šogad Gaujas baseina upēs lašu un taimiņu nārsta laikā ieplānojusi plašus aizsardzības pasākumus un lūdz iesaistīties arī sabiedrību.
 
"Gaujas ilgtspējīgas attīstības biedrībā" ir apvienojušās 12 Gaujas upes baseina pašvaldības. Šogad biedrība kopā ar Valsts Vides dienestu, Dabas aizsardzības pārvaldi, Valsts policiju, Zemessardzi un brīvprātīgajiem ir izstrādājusi Gaujas baseina upju aizsardzības plānu. Plāns paredz, ka aizsardzības pasākumi notiks visu diennakti visā Gaujas baseina posmā, sākot no upes ietekas Rīgas jūras līcī līdz pat Gaujas augštecei, ciktāl migrē lašveidīgās zivis.
 
Patlaban jau notiek plaši reidi gan pie upēm, gan uz pievadceļiem, lai aizturētu un sodītu likumpārkāpējus.
 
Visai bieži līdzcilvēki zina par tiem, kuri liek tīklus vai murdus, iet elektrozvejā. Lai nodrošinātu sabiedrības iesaisti, "Gaujas ilgtspējīgas attīstības biedrība" ir izveidojusi informatīvo diennakts tālruni 25442000. Zvanot uz šo numuru, jūs uzklausīs profesionāls koordinators, kuram nodosiet vajadzīgo informāciju un kurš pastāstīs, kā konkrētajā gadījumā rīkoties, lai palīdzētu zivju aizsardzībai.
 
"Gaujas ilgtspējīgas attīstības biedrība" garantē informācijas sniedzēju anonimitāti un sola naudas prēmiju par nozīmīgas informācijas sniegšanu, kas palīdzēs aizturēt maluzvejniekus.
 
"Gaujas ilgtspējīgas attīstības biedrība"
 
Foto: Valda Indrēvica, no www.ligatne.lv
Share on Facebook Tweet