Rakstos

Drukāt

Novada domes priekšsēdētājas apsveikums 4.maijā

.

LV karogs 450Mīļie Carnikavas novada iedzīvotāji!
 
Šī gada 4.maijā svinēsim 23.gadskārtu, kopš Latvijas valstiskuma atjaunošanas. Tā ir diena, kad ģimenē ir iespēja būt kopā, pakavēties domās par valsti, patriotismu, kā arī ikviena cilvēka devumu savai valstij un savai zemei.
 
1990.gadā 4.maijs bija kulminācija notikumiem, kurā daudzu mūsu tautiešu gadiem lolotais sapnis par savu valsti – kļuva par īstenību. Kāds, iespējams, teiktu, tas bija brīdis, kad atguvām to, ko savulaik mums nevajadzēja pazaudēt.
 
Kad cilvēkam klājas ļoti grūti, viņš aizdomājas par pamatvērtībām un to, kāpēc dzīvo. Arī patriotisma jūtas var dzimt tad, kad valstij sāk neklāties viegli. Pēdēji četri gadi, kurus esam pārvarējuši, ir bijuši pietiekoši grūti. Mēs redzam, ka viena daļa tautiešu ir aizbraukuši, citi – dzīvo no rokas mutē. Un attīstība, par kuru runā valdība, notiek ļoti lēni. Vienlaikus, daudzi cilvēki pamazām sāk turēt lielāku rūpi par savu valsti, jo apzinās, ka katram ir jāpieliek sava roka. Mēs vienmēr sagaidām, ka valsts un valdība mums dos, bet arī mums pašiem ir jādod pretī. Tad tas viss kopā var veidot mūsu valsti, vietu un zemi, kurā mēs vēlētos dzīvot.
 
Šajos svētkos Latvijai un Latvijas politiķiem es novēlu domāt par cilvēkiem, kuri ir aizbraukuši no mūsu valsts un cer atgriezties mājās. Jo, kā mēs redzam, daudziem no viņiem ārzemēs neklājas tik spīdoši. Es novēlu būt iecietīgākiem vienam pret otru, domāt par saviem līdzcilvēkiem un palīdzēt ne tikai tad, kad otram klājas ļoti grūti, bet arī ikdienā. Jo no šīm mazajām lietām veidojas lielu, kopīgu sapņu piepildījums.
 
Priecīgus un pavasarīgus 4.maija svētkus!
 
Carnikavas novada domes priekšsēdētāja Daiga Jurēvica
Share on Facebook Tweet