Drukāt

Pārgājiena maršruta gar Baltija jūru veidotāji izpēta posmu Carnikavas novadā

interreg Estonia Latvia 2017 v2 no flag full colour all inclusive 1european union flag with text full colour 1
Jurtaka1

 

 

 

14. augustā topošā pārgājiena maršruta, kurš aptvers Latvijas un Igaunijas Baltijas jūras piekrasti, veidotāji uzsāka maršruta ceturto posmu no Vecāķiem uz Ainažiem, kurš 14. un 15. augustā ved arī pa Carnikavas novadu.

 
1100 km garā maršruta apsekojums norit vides eksperta un projekta vadošā partnera, "Lauku Ceļotāja" pārstāvja Jura Smaļinska vadībā. Carnikavas novadā šī projekta ietvaros tiks izveidota gājēju taka uz jūru Garciemā, kā arī izvietotas norādes un zīmes tūristiem visā novadā, virzot gājēju plūsmu uz vai no jūras piekrastes.
 
Maršruta veidotāji rīt, 15. augustā, pulksten 9.00 no Carnikavas gājēju un velosipēdistu tilta uzsāks ceļu uz Saulkrastiem. Sekojot pārgājiena grafikam, interesenti var tam pievienoties jebkurā posmā.
 
 
Projekts "Pārgājienu maršruts gar Baltijas jūras piekrasti Latvijā un Igaunijā" (Hiking Route Along the Baltic Sea Coastline in Latvia – Estonia) tiek īstenots Igaunijas–Latvijas Programmas no Eiropas Reģionālā attīstības fonda ietvaros. Projekta mērķis ir izveidot pārgājienu maršrutu gar Baltijas jūru no Latvijas dienvidrietumu robežas līdz Tallinai Igaunijā. Plānots, ka kopējais maršruta garums būs ap 1100 km un tas iekļausies Eiropas garo distanču kājnieku tūrisma maršrutu tīklā E9. Pārgājiena veidošanas gaitai var sekot līdzi "Lauku ceļotāja" mājaslapā, kā arī maršruta veidotāju feisbuka kontā.
 
G. Ulme

Augstākminētā informācija atspoguļo autora viedokli un Igaunijas-Latvijas programmas vadošā iestāde neatbild par tajā ietvertās informācijas iespējamo izmantošanu.

  

 

 
 
 
Share on Facebook Tweet