Drukāt

Aktīvi norit Carnikavas promenādes uz jūru būvniecības darbi

ES 2020 ERAF balts

taka carnikavaKopš augusta turpinās “Atpūtas taka Dabas parkā “Piejūra” Carnikavā, Carnikavas novadā” jeb tā saucamās Carnikavas promenādes uz jūru būvniecība, kuru plānots pabeigt septembra beigās.

 
Takas kopējais garums ir vairāk nekā 1700 m. Cauri dabas parkam takai būs betona plātņu segumus, kāpu daļā tiek veidotas koka laipas, bet takas beigās, pirms noejas uz jūru, būs 4x4 m liela koka skatu platforma. Tā kā Dabas parkā “Piejūra” liegti betonēšanas darbi, takas malas tiek stiprinātas ar koka apmalēm un tapām, nomales apberot ar šķembu kārtu.
 
Promenādes garumā tiks izveidotas piecas atpūtas vietas ar soliņiem, velostatīviem un atkritumu urnām, kā arī takas galā pirms kāpu zonas tiks novietota tualete. Un, tāpat kā Svētku laukuma bruģa rakstā, arī promenādes betona plātņu raksts ietvers Līvu ceļa konceptu, attēlojot trīs krāsu (melna, balta, sarkana) vilni kā Gaujas un piekrastes simbolu.
 
Promenādes būvniecība norit ar sarežģītu darba organizēšanu, jo vides dienesti lieguši darba tehnikai braukt pa citu maršrutu, izņemot jaunbūvējamo taku. Šī iemesla dēļ nav iespējams organizēt kustību vai materiālu pievešanu pa citām vietām, tāpēc, piemēram, izbraukšana smagajai tehnikai pa taku notiek atpakaļgaitā.
 
Iedzīvotājus aicinām ņemt vērā kustības aizlieguma zīmes un pastaigām un izbraucieniem ar velosipēdu izmantot citas dabas parka takas, jo kustība pa vēl nepabeigto promenādi traucē un kavē darbus.
 
Projekts tiek īstenots specifiskā atbalsta mērķa 5.4.1.1. pasākuma “Antropogēno slodzi mazinošas infrastruktūras izbūve un rekonstrukcija Natura 2000 teritorijās” ietvaros. Būvdarbus veic SIA “Ceļinieks 01”.

natura2000ERAF

Share on Facebook Tweet