Carnikavā un Gaujas ciemā sāk uzstādīt maršruta “Jūrtaka” marķējuma stabus

.

Jurtakas stabsSākot no šodienas, 19. novembra, Carnikavas un Gaujas ciemos norit piekrastes garās distances pārgājienu maršruta “Jūrtaka” posma marķēšanas darbi. To ietvaros ar Carnikavas Komunālservisa speciālistu palīdzību tiks iesprausti stabiņi ar pārgājiena maršruta marķējumu.

Stabiņi tiks iesprausti uz aizsargdambja Gaujas upes kreisajā krastā posmā no Jūras ielai līdz gājēju-velosipēdistu tiltam pār Gauju, Smilškalnu ielā Gaujas ciemā, uz aizsargdambja pie Lauku ielas un Kaķu mājām, kā arī Gaujas upes labajā krastā līdz pat Rīgas līča pludmalei.

Stabiņu izvietošanas mērķis ir padarīt Jūrtakas posmu Carnikavas un Gaujas ciemos redzamāku, tādējādi atvieglojot orientēšanos tiem, kuri dodas pārgājienā. Gājējiem stabiņi ļaus posmu noiet ātrāk un samazināt iespēju nomaldīties – it īpaši tiem, kuriem ir grūti pieejamas vai nav pieejamas viedierīces ar interneta pieslēgumu. Maršruta marķējums arī atvieglos tā veikšanu diennakts tumšajā laikā.

“Jūrtakas” stabi ir atpazīstami pēc baltizilibaltā marķējuma stabiņu augšgalā. Marķējuma stabiņi iegādāti un izveidoti, izmantojot Eiropas Savienības “Interreg” Igaunijas–Latvijas Programmas projekta: “Pārgājienu maršruts gar Baltijas jūras piekrasti Latvijā un Igaunijā” (Est-Lat 22) finanšu līdzekļus.

Jūrtaka ir garās distances pārgājienu maršruta E9 daļa gar Baltijas jūras piekrasti, kas sākās pie Lietuvas-Latvijas robežas Nidas ciemā Latvijā un finišē pie Tallinas ostas Igaunijā. Kopējais takas garums ir 1200 km, no kuriem 580 km ir Latvijā, bet 620 km garš posms ir Igaunijā; maršruts ir veicams abos virzienos, un Tallina var būt arī starta punkts. Maršruts ir sadalīts pa dienām un grūtības pakāpēm, kas ļauj ik vienam izvēlēties sev piemērotāko iešanas attālumu.

J. Galakrodznieks

Jurtaka visi logo new

Share on Facebook Tweet