FOTO: Aizvadīts ikgadējais Carnikavas pavasara skrējiens

.

Pavasara slrejiens 2017 6021.maijā Carnikavas Sporta centra stadionā un dabas parkā "Piejūra" norisinājās pavasara tradicionālās skriešanas "Carnikavas Piejūras skrējiens", kurā triju, sešarpus un 15 kilometru garās distances veda pa dabas parka takām.
 
Kā allaž, sacensības tika atklātas ar bērnu skrējienu, kur atbilstoši savai vecuma grupai jaunākie sacensību dalībnieki mērojās spēkiem skriešanā Carnikavas sporta kompleksa stadionā, veicot vienu vai divus apļus. Par uzvarētājiem jaunākajā grupā (līdz 4 g. v.) kļuva Olīvija Čaupala un Valters Jākobsons. Nedaudz vecāku bērnu grupās – S6 un V6 (līdz 6 g. v.) uzvarēja Amanda Rozentāle un Markus Skadiņš. No carnikaviešiem labākie bija Darja Žagata un Edvards Krūms, kuri izcīnīja 3. vietu.
 
SV8 grupā, kur bija jāveic 800 m distance, meiteņu konkurencē uzvarēja Elīza-Anna Solovjova, zēnu – Regnārs Podinskis. S10 grupā par uzvarētāju kļuva Kjāra-Paula Želubovska, aiz sevis atstājot Carnikavas novada pārstāvi Grietu Grantskalnu. V10 distancē uzvarēja Kaspars Jubelis no Rīgas, bet sīvā cīņā par otro vietu iesaistījās divi carnikavieši. Šoreiz finiša spurtā ātrāks izrādījās Roberts Graudiņš, un Emīls-Jānis Solovjovs finišēja uzreiz aiz viņa.
 
Pulksten 11.25 starts tika dots 3 km garā Veselības meža apļa dalībniekiem, kurā, atbilstoši sacensību nolikumam startēja 12 un 14 gadus veci jaunieši, kā arī seniori. S12 grupā uzvarēja carnikaviete Madara Kļavniece, bet V12 grupā 1. vietu izcīnīja Mikus-Gustavs Sīlis no Cēsīm. Pārējie Veselības meža apļa uzvarētāji – Krista Lapsiņa-Mazitāne (S14), Jānis Gustavs Spoģis (V14). Senioru grupās uzvarēja šo sacensību vecākais dalībnieks Jānis Kapralis (V70 grupa) un carnikavietis Raimonds Garenčiks (V60 grupa).
 
6,5 kilometru garajā Tautas meža aplī devās jaunieši no 16 gadu vecuma, tautas klases dalībnieki un īpašās grupas „100 kg + dalībnieki". Arī šajā distancē kupls dalībnieku skaits startēja tautas grupā. Šajā skrējienā uzvarētāji Baiba Ažušele no Talsiem un Edgars Indrāns no Carnikavas. Savukārt 100kg+ grupā, kā ierasts, uz starta līnijas plecu pie pleca stājās Inesis Babāns no Ogres un carnikavietis Dailis Gubāts, un šoreiz uzvaru izcīnīja Inesis Babāns. Piecdesmitgadnieku grupā uzvarēja Mudīte Rītere un Valērijs Jegorovs.
 
Drīz pēc Tautas apļa dalībniekiem pie starta līnijas stājās arī sacensību garākās distances – 15 km garā Meža apļa – dalībnieki. Par absolūtajiem šīs distances uzvarētājiem kļuva carnikaviete Ināra Lūse un Jānis Šņoriņš no Talsiem, kuri skrēja Elites grupā. S30 grupā uzvarēja Inese Kokorēviča, V30 – Matīss Arnicāns, 2.vietā atstājot carnikavieti Haraldu Prombergu. S40 grupā uzvarēja carnikaviete Ieva Markāne, savukārt V40 grupā – Mihails Selivanovs, aiz sevis atstājot mūsējo Māri Liepu.
 
Carnikavas sporta centrs pateicas trašu tiesnešiem, īpaši Jānim Innusam, par ieguldīto darbu profesionālā trašu sagatavošanā.
 
Share on Facebook Tweet