Carnikaviešiem veiksmīgi starti Pasaules kausa posmā kamanu suņu sportā

.

Dog sport Carnikava29. un 30.aprīlī Ādažu novadā, viesu nama "Gungas" apkārtnē, norisinājās Latvijas kamanu suņu sporta federācijas un biedrības "Dog sport Carnikava" rīkotais Pasaules kausa posms kamanu suņu sportā bezsniega apstākļos, kas vienlaikus bija arī 2017. gada Latvijas atklātais čempionāts un Baltijas kausa pirmais posms.
 
Tajā piedalījās vairāk nekā simts sportistu un divsimt suņu no 11 valstīm. un veiksmīgi nostartēja mūsu valsts pārstāvji, izcīnot piecpadsmit dažādās grupās 13 godalgotās vietas, no kurām piecas uzvaras. 
 
Dalībnieki sacentās četrās disciplīnās – velokamanās (sešu un četru suņu), skūteru klasē (divu un viena suņa), baikdžoringā (suns tandēmā ar riteņbraucēju) un kanikrosā (suns kopā ar skrējēju). Šajās četrās disciplīnās, ņemot vērā suņu šķirnes, tika izdalītas atsevišķi Nordic un Open klases.
 
Latvijas sportisti startēja veiksmīgāk nekā pagājušajā gadā, uz pjedestāla augstākā pakāpiena kāpjot piecas reizes. Arī carnikavieši tika pie panākumiem šajās sacensībās – tāpat kā pagājušajā gadā, divu suņu skūteru kategorijā Open klasē konkurentiem cerības neatstāja carnikavietis Artūrs Jakobsons, kurš sacensību otrajā dienā bija ātrākais no visām kategorijām. Divas godalgotās vietas nopelnīja Sarmīte Linde – baikdžoringā sievietēm Nordic klasē viņa ieguva 2.vietu, bet Open klasē – 3.vietu. Veiksmīga debija starptautiskās sacensībās izdevās Ketijai Augustānei, kura ieguva 2. vietu bērnu kanikrosā.
 
Sacensību noslēgumā aizraujošajās stafetēs, kur katrā komandā bija trīs dalībnieki (kanikross, skūters, baikdžorings), carnikavieši bija pieteikuši divas komandas, kas ieguva 2. un 4. vietu, no carnikaviešiem stafetes disciplīnā uz goda pjedestāla kāpa Artūrs Jakobsons un Elīna Klindžāne.
 
E. Klindžāne
Share on Facebook Tweet