Dārznieku ielas ūdenstorņa pakāje koši apgleznota ar bērnu radītiem motīviem

.

01 Udenstorna apgleznosana 8482Carnikavas novads šoruden ir ieguvis krāsainu pilsētvides objektu, kuru radījuši Carnikavas novada bērni – apgleznotu ūdenstorņa pakāji Dārznieku ielā Carnikavā. 27. septembra vakarā pie tā pulcējās projektā iesaistītie un citi interesenti, tika apbalvoti dalībnieki un improvizētā “mobilajā kafejnīcā” nosvinēts padarītais.

Pavasarī projekta ietvaros norisinājās ideju konkurss, bet septembrī CMMS pedagogu vadībā bērni gleznoja konkursa darbu motīvus uz ūdenstorņa apakšējās daļas. Apgleznojuma ideju konkursam tika iesniegtie 23 autordarbi, kurus vērtēja piecu cilvēku žūrija – divi Carnikavas novada domes pārstāvji, viens Carnikavas Mūzikas un mākslas skolas (CMMS), biedrības "Nākotnes iela" un sabiedrības pārstāvis. Katrs iesniegtais darbs bija īpašs gan ar ideja, gan tās atveidojumu. Papildus tika vērtēts arī mākslinieciskais izpildījums atkarībā no dalībnieka vecuma (jaunākais mākslinieks bija septiņus, vecākais – 14 gadu vecs). Ūdenstorņa apgleznojumā ar CMMS pedagogu palīdzību mākslinieciski integrēti Šarlotes Reices, Agates Cipules, Elzas Vītolas, Emīlijas Bērziņas un Martas Marijas Birzkopes iesniegto darbu elementi. Emīlijas Bērziņas, Adeles Annas Nazares un Adriana Eida darbus žūrija izcēla kā pārdomātus, ar mākslinieciski augstvērtīgi atspoguļotām aktuālām mūsdienu dzīves tēmas, taču tos būtu sarežģīti praktiski uzgleznot uz ūdenstorņa.

Organizatori pateicas ikvienam dalībniekam – Ancei Apinei, Ginteram Pogam, Elitai Kudiņai, Veronikai Šiļinai, Renāram Kozlovskim, Samantai Ussenko, Dāvim Aizpurietim, Kristianai Pizānei, Lūcijai Sliedei, Annijai Briedei, Alikai Taranei, Vanesai Gudermanei, Elfai Sudrabai un Kristīnei Gončarovai – par ieguldīto darbu un dalīšanos ar savu redzējumu ūdenstorņa apgleznojumam.

Aicinām ikvienu atnākt uz Dārznieku ielu 5 Carnikavā un aplūkot jaunradīto mākslas darbu!

Apgleznojums tapis biedrības “Nākotnes iela” īstenotajā projektā “Cits ūdenstornis Carnikavas pilsētvidē”, šogad projektu konkursā “Sabiedrība ar dvēseli” iegūstot Carnikavas novada domes finansiālu atbalstu 827 eiro. Atgādinām, ka oktobrī turpinās lekciju cikls “Gudrāki vecāki = laimīgāki bērni”, arī to biedrība “Nākotnes iela” īsteno “Sabiedrība ar dvēseli” ietvaros.

Jāpiebilst, ka šī gada 19. septembrī Carnikavas novada biedrība "Nākotnes iela" saņēma Latvijas Pilsoniskā alianses, kas apvieno lielāko daļu Latvijas nevalstisko organizāciju, Goda rakstu par izcilu ieguldījumu izglītībā.

Biedrības “Nākotnes iela” vārdā – A. Deniņa

FOTOGALERIJA

Share on Facebook Tweet