Carnikavas VPVKAC var iesniegt gada ienākumu deklarāciju VID un saņemt palīdzību tās sagatavošanā

.

8 VID infografsNo šī gada 1. marta Valsts ieņēmumu dienestā (VID) var iesniegt gada ienākumu deklarācijas (GID) par 2017. gadu, lai saņemtu atpakaļ pārmaksāto iedzīvotāju ienākuma nodokli.


Visērtāk to paveikt elektroniski VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmā (EDS, eds.vid.gov.lv), kurā visa informācija jau iekļauta automātiski, un lietotājam tikai jāpievieno savi izdevumu dokumenti par ārstniecību, izglītību (kopš pagājušā gada attaisnotajos izdevumos iekļauti arī izdevumi par bērnu interesēm izglītību), zobārstniecību, iemaksām pensiju fondos, dzīvības apdrošināšanu, ziedojumiem.

Ja iesniedzat gada ienākumu deklarācijas papīra formātā, atgādinām, ka to var izdarīt Valsts un pašvaldības vienotajā klientu apkalpošanas centrā Carnikavā, Stacijas ielā 5. Arī elektroniski deklarāciju varat iesniegt VPVKAC, izmantojot publiskos datorus. Centra speciālistes nepieciešamības gadījumā sniegs atbalstu un palīdzību darbā ar VID EDS – informēs un apmācīs.

Jāatceras, ka:

-saņemt nodokļa atmaksu par attaisnotajiem izdevumiem var tikai tā persona, kura ir maksājusi iedzīvotāju ienākuma nodokli pēc 23% likmes;
-gada ienākumu deklarāciju var iesniegt par trim iepriekšējiem gadiem;
-par attiecīgo gadu jāaizpilda atbilstošā deklarācija un tai jāpievieno arī konkrētā gada maksājumu dokumenti;
-gada deklarācijā var iekļaut ne tikai savus attaisnotos izdevumus, bet arī ģimenes locekļu līdz trešajai pakāpei – bērnu, vecāku, vecvecāku un laulāto – attaisnotos izdevumus.
-saņemt nodokļa atmaksu par attaisnotajiem izdevumiem nevar sezonas laukstrādnieki, patentmaksātāji un mikrouzņēmuma nodokļa maksātāji, jo šie nodarbinātie nav maksājuši iedzīvotāju ienākuma nodokli pēc 23% likmes. Risinājums – attaisnoto izdevumu čekus var iesniegt minēto nodarbināto ģimenes locekļi, kuri maksājuši iedzīvotāju ienākuma nodokli pēc 23% likmes, pievienojot čekus savai deklarācijai.

Lai Carnikavas VPVKAC saņemtu konsultāciju VID EDS lietošanā, līdzi jābūt internetbankas kodu kartei. VPVKAC klientiem pieejams klientu dators ar interneta pieslēgumu, skeneris un printeris.

Carnikavas VPVKAC

Carnikavas viz Jauna

Share on Facebook Tweet