Rakstos

Drukāt

20. aprīlī sākas sešu semināru cikls piejūras teritoriju tūrisma uzņēmējiem

.

174301410 3987954651272443 6769468354679698822 nPirms aktīvās tūrisma sezonas sākuma 2021. gada 20. aprīlī notiks pirmais no sešiem apmācību semināriem tūrismā iesaistītiem uzņēmējiem un tūrisma veicināšanā iesaistīto pašvaldību un citu organizāciju darbiniekiem Latvijas piejūras teritorijās.
 
Pirmā semināra mērķis ir paaugstināt pievienoto vērtību esošajiem tūrisma piedāvājumiem un radīt jaunus piedāvājumus, lai piejūras teritorijām veidotu reputāciju kā izcilu vietu dzīvošanai, strādāšanai un tūrismam visa gada garumā.

Seminārs “Pievienotās vērtības radīšana savam piedāvājumam” veidots kā "radoša nedarbnīca" un notiks Zoom vebināra formātā (10.00–15.30), tādējādi ļaujot tūrisma uzņēmējiem un tūrisma veicināšanā iesaistītajiem piejūras teritoriju iedzīvotājiem pieslēgties no jebkuras vietas. Vebināra laikā tiks rastas atbildes uz būtiskiem jautājumiem par “pievienotās vērtības” formulējumu (Kas nosaka produkta vērtību? Kādas ir vērtības piedāvājuma kategorijas un kā tās izprast? Kas top pirmais – klients vai produkts?), par mūsdienu tehnoloģisko iespēju izmantošanu (Kā uzņēmējiem adaptēties un transformēties mūsdienu digitālajā laikmetā?). Gan individuāli, gan darbojoties komandās, tiks rosinātas idejas un meklēti varianti: Kad “nesezona” kļūst par sezonu? Kas ir piekrastes uzņēmēja „unikālais kods” kā pilnvērtīga profila sastāvdaļa? Ko darīt, lai nekļūtu garlaicīgi? Kā izgudrot sevi un pasauli no jauna? Kā parastas lietas var pielietot neparasti? Kādi piekrastes uzņēmēju Nedarbi iedvesmo un aizrauj? 

Vebināra darba kārtība apskatāma ŠEIT.

Vebināra lektore Vita Brakovska (MBA) ir ideju ģeneratore un testētāja, indivīdu uzņēmējspēju aktivizētāja, lektore ar gandrīz 15 gadu starptautisku pieredzi radošās domāšanas, inovācijas kultūrvides, sociālās uzņēmējdarbības rosināšanā (biznesa, sociālās, kultūras, izglītības jomās) visu līmeņu izglītības, publiskajā un privātajā sektorā, kā arī biedrības ”Zināšanu un inovācijas sabiedrība” (ZINIS) dibinātāja un vadītāja. Kā atzīst Vita: “Neviens nav neaizvietojams, toties ikviens var kļūt neatkārtojams”. Tieši to viņa palīdzēs sajust un saprast ikvienam, kurš piedalīsies šajā vebinārā, lai strauji mainīgajā pasaulē katrs spētu veidot savu īpašo vērtības piedāvājumu.

Visi seši plānotie apmācību pasākumi tiek organizēti Eiropas Savienības Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda (EJZF) un Rīcības programmas zivsaimniecības attīstībai pasākumā "Sadarbības pasākumi" projekta “JŪRA VISU GADU- Piejūras dzīves stila tūrisma veicināšana” (projekta nr. 20-00-F043.0442-000002). Blakus apmācību semināru ciklam projekta vadošais partneris biedrība “Jūras Zeme”, sadarbojoties ar 5 projekta partneriem, ieviesīs arī POP-UP tipa aktivitātes “Braucam Piedalīties!” katrā partnera teritorijā, kā arī digitālās komunikācijas kampaņu “Jūra Visu Gadu” visu projekta partneru piejūras teritorijās.

Vebinārs ir bez maksas, taču pieteikšanās ir obligāta, aizpildot pieteikuma veidlapu šajā saitē.

Kapacitātes stiprināšanas pasākumu nodrošināšanai iepirkuma rezultātā piesaistīta M.Env.Sc . Marika Rudzīte-Griķe, kura kopā ar savu komandu un nozares ekspertiem organizēs 3 Zoom vebinārus pavasarī un 3 seminārus (vai vebinārus) rudens pusē. Kontakti papildus informācijai saistībā ar šo vebināru: mob. 29443621, e-pasts: , vai arī griezieties tuvākajā partnerībā: “Jūras zeme”, “Partnerība laukiem un jūrai”, “Jūrkante”, “Talsu rajona partnerība”, “Ziemeļkurzemes biznesa asociācija”, “Liepājas rajona partnerība”. 

Share on Facebook Tweet